Jan Ciglbauer – Severy

Výstava černobílých krajinářských fotografií ze Skotska, severu Španělska, Čech a Prahy bude k vidění od začátku září do konce října 2018 ve výstavním prostoru věže Lidových sadů v Liberci.

Fotografie vznikaly plánovaně i neplánovaně během mých pěších a stopařských cest v rozmezí let 2014 – 2018. Přestože je spojuje podobná vizuální stylizace, bylo pro jejich pořízení použito různých technik a jejich kombinací: běžné i dlouhé expozice v infračerveném i viditelném spektru.

Název výstavy vznikl shodou několika okolností. Většina vystavených fotografií zachycuje sever nějakého většího územního celku. Sever je ovšem i nejméně oblíbenou světovou stranou, které dominuje stín a z níž přicházejí vítr, déšť, zima a mlha.

V přeneseném smyslu tak sever spojuje všechna primárně nefotogenická témata, nezvyklé úhly pohledu, abstraktní souvislosti, scény, okolo nichž ostatní procházejí bez povšimnutí, technická zpracování i meteorologické podmínky, kdy většina fotoaparátů raději šetří baterii v brašnách, zatímco krajiny zažívají momenty nevšední krásy.

Kde: Lidové sady Liberec, vyhlídková věž, www
Kdy: září-říjen 2018, otevřeno denně 10 – 17 hod.

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

error: Content is protected !!